Svenska Skolan i Shanghai

Archive for March, 2018

March 27th, 2018 Vårledigt och svenska traditioner

Våren är kommen till Shanghai och ett stundande lov hägrar för eleverna! Under våren har vi uppmärksammat några svenska kulturella traditioner, som tex Fetisdagen och Semmeldagen, på våra skolor. Och med påsken i antågande arbetar eleverna i Pudong lite kring den och får samtidigt möjlighet till lite påskpyssel.

Det innebär att nästa vecka är lektionsfri men vi ses åter veckan efter lovet! Vi på Svenska skolan vill passa på att önska alla en fin ledighet och GLAD PÅSK!

GladPåsk

March 15th, 2018 Lektionsarbete

Snart har halva terminen gått och verksamheten på våra skolor i Shanghai är i full gång. De äldre eleverna i Pudong fokuserar just nu mycket på skrivande, närmare bestämt en egen berättelse, som lektion för lektion växer fram och tar form med bl.a. hjälp av olika miljö- och personbeskrivningar, medan de yngre eleverna arbetar mer varierande med läsförståelse i olika former samt eget skrivande. Mycket kreativt och spännande att ta del av!

Andra inslag i vår verksamhet just nu är grupparbeten om Sverige som kommer att presenteras i samband med terminsavslutningen samt högläsning av böcker skrivna av svenska författare.

IMG_3938 2